Yapı Malzemeleri

Betonarme Evlerin Avantajları ve Dezavantajları

Mülk sahipleri, bir ev inşa etmek istediklerinde türlü malzemeler arasından seçim yapabilirler. Şu anda kullanım oranı çoğalan seçeneklerden biri çimentodur. Beton bloklar, ev durumuna gelen dayanıklı bir yapı oluşturmanın süratli ve tesirli bir yolu olur. Betonarme Evlerin Avantajları ve Dezavantajları nelerdir, bu tür yapıların özellikleri nelerdir birlikte inceleyelim.

Betonarme Evlerin Özellikleri

Beton, tekrar yapılanmaya yahut bakıma nerdeyse hiç gereksinim duymadan yüksek nitelikli bir gereç olarak kalma kapasitesi yardımıyla zaman içinde güç kazanma ve kaynakların korunmasına yardımcı olma yeteneğine sahiptir. Var olan en dayanıklı malzemelerden biri olan çürümeye, yanmaya ve paslanmaya karşı dayanıklıdır ve yüksek binalar için dayanıklı ve güvenilir bir esas sağlar. Ahşap gibi başka yapı malzemelerinin ömrünü iki katına çıkararak uzun zamanlı uygulamalara imkan tanır.

Betonarme Evlerin Avantajları ve Dezavantajları

Betonarme evlerin özellikleri gereği, dayanıklılığı sebebiyle, daha düşük çukur ihtimali olan yollar inşa etmek için beton tüketilir. Bakım maliyetleri düşürüldüğünde asfalttan tasarruf edilmesine ve etrafa yardımcı olunmasına yardım eder. Beton, başka yapı malzemeleri gibi bakım gerektirmemesi sebebiyle daha verimli hareket eden sürdürülebilir bir yapı malzemesidir. Yollar, araçların daha düşük yakacak kullanmasına müsaade veren daha düşük yüzey sapmasına sahiptir ve geceleri görülmesi daha basit duruma gelir.

Binalarda temeller ve duvarlar daha dayanıklı ve sağlamdır. Uzun vadeli projeler hem estetik açıdan hoş bir görünüş üstelik güvenilir ve uzun yaşamlı yapılar içerebilir. Betonun özellikleri ile inşaat ve işletme maliyetleri daha düşüktür. Konut binaları için yangına metanet, daha düşük kaza, çevresel etmen olmayan afetlerde daha çok kararlılık ve elementlere karşı daha yüksek koruma sağlar.

Betonarme Evlerin Avantajları

Beton, sonrasında yapısal problemlere alan veren kusurlara meyilli olabilir. Beton yahut prefabrik konstrüksiyondan yapılmış çağdaş binalar haricen mükemmel görünmektedir, fakat daha yakından baktığınızda rehin ve sigortalanması çok daha zahmetlidir.

  • Betonarme evler ev sahibinin enerji kullanımını azaltabilir.
  • Beton blok evler kolay olarak ses geçirmezdir.
  • Bu gereç pek çok ademoğlu için sıhhatli bir ev seçimi yaratır.
  • Yüksek nemli bir yerde az bakım gerektiren bir ev yaratmanın tesirli bir yoludur.
  • Beton blok evler kuvvetli rüzgarlara dayanabilir.
  • Doğal bir yangına metanet seviyesi sağlar.
  • Bir beton blok evin duvarları alan dışında üretilebilir.
  • Bir yıkım olursa, beton bloklu bir evin tekrar inşası çoğunlukla daha ucuzdur.
  • Bu gereç ile seçilebilecek iki değişik blok opsiyonu vardır.
Betonarme Evlerin Avantajları

Beton bloklar düzgün bir yüzeye yahut daha pürüzlü bir yüzeye sahip olur, böylelikle tuğla yahut taşa daha yakın görünür. Her biri tıpkı yapısal faydaları sağlar, bu nedenle bu yarar, ikisine de sahip olduğunuz şahsi çekicilikle alakalıdır. Pürüzsüz bir yüzeye bir kaplama yapmak azıcık daha basittir, fakat her iki stille de çalışan seçimler vardır. Bu malzemeyi kullanırken hala tıpkı renk ve ton kaygılarına sahip olsanız dahi, dokusal opsiyon, bu yapı malzemesinin bilindik olma eğiliminde olduğu bölgelerdeki evlere bir oran kıymet katabilir.

Dezavantajları

Beton blok evler sıhhatli bir seçimdir zira ağaçtan yapılara göre daha düşük uçucu doğal bileşik (VOC) yayma derecesine sahiptir. Bir evde VOC zenginliği baş ağrısına, mide bulantısına, sinüs tahrişine ve iç organlara zarar verebilir. Hatta bazılarının öneme alınması gereken kanserojen bir riski vardır. Bu yapı ile geleneksel yapı seçeneklerine kıyasla solunum yolu enfeksiyonları ve bağışıklık sistemi bozuklukları ile ilgili daha düşük sıhhat probleminiz olacaktır.

Evlerinin emniyet ve enerji verimliliği oranları konusu ile ilgili kaygıları olan ev sahipleri, beton blok evlerin yarar ve dezavantajlarını aşikar bulundurmalıdır. Sağlıklı ve az bakım gerektiren bir hayat tipi arayan cümle alem için kusursuz bir seçimdir. Betonarme yapıların dezavantajları ise şöyledir;

  • Beton bloklarla bir ev inşa etmenin maliyeti çok daha yüksektir.
  • Beton bloklar zaman içinde su sızıntısına duyarlı olabilir.
  • Bu gereç birtakım çevresel tercihler için elverişli olmayabilir.
  • Çevresel avantajlar pencere ve kapılar yönünden kolaylıkla tehlikeye girer.
  • Beton blok evler her daim kaldırım çekiciliğine sahip değildir.
  • Temel sistemlere ulaşmak için birtakım blokların kesilmesi gerekebilir.

Betonun fiyatı devamlı dalgalanır ve öneme alınması gereken çevresel varyasyonlara sahiptir, fakat bu malzemeyi kullanmak ağaçtan çerçeveden yahut başka geleneksel seçeneklerden nerdeyse her daim daha pahalıdır. Bu tasarımın fiyatını bugün birtakım potansiyel ev sahipleri için ulaşamayacağı bir konudur. Sonunda bu seçenekle beraber gelen daha az enerji maliyetleri ile ilk yatırımı geri kazanacaksanız dahi, cümle alem için elverişli bir seçim olmayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

] }